Σε πλειστηριασμό οδηγείται το ακίνητο στην περιοχή του Κορωπίου, όπου πριν από μία δεκαετία σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί η πρώτη ιδιωτική ογκολογική κλινική στην Ελλάδα, γνωστή ως Ερασίνειο νοσοκομείο, μέσω μιας επένδυσης 90 εκατ. ευρώ. Το project, δηλαδή η κατασκευή νοσοκομείου συνολικού εμβαδού 55.000 τ.μ. και δυναμικότητας 210 κλινών, βρέθηκε αντιμέτωπο με χρηματοδοτικά προβλήματα και δεν προχώρησε ποτέ. Κι αυτό παρότι βασικοί μέτοχοι του Ερασινείου ήταν ισχυρά σχήματα και επιχειρηματίες, όπως ο όμιλος Ρέστη, η οικογένεια Λοϊσίου, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η Αttica Ventures.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, η Eurobank, ως επισπεύδουσα, έχει επιδιώξει να εκπλειστηριάσει το ακίνητο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, επειδή η διαδικασία είτε κηρύσσεται άγονη είτε αναστέλλεται. Αυτό συνέβη και τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε επιχειρήθηκε, χωρίς αποτέλεσμα, να εκποιηθεί το ακίνητο, με αποτέλεσμα η εκποίηση να προγραμματίζεται, πλέον, να πραγματοποιηθεί για τις 22 Ιουλίου.

Τι βγαίνει στο σφυρί; Το (ημιτελές) κτίριο, που βρίσκεται σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο 50,8 στρεμμάτων, μαζί με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (π.χ. μετασχηματιστές, ανελκυστήρες, λέβητες κτλ) που έχει τοποθετηθεί σε αυτό. Ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 25,7 εκατ. ευρώ, ενώ για την ιδιοκτησία, που συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό προσημειώσεων υπέρ των τραπεζών, απαιτείται η καταβολή εγγύησης 7,7 εκατ. ευρώ. 

Αν και σε αρκετές περιπτώσεις το Ερασίνειο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των όμορων Δήμων (σημ: Κρωπίας) για την μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, οι όποιες απόπειρες δεν τελεσφόρησαν. Σύμφωνα με το σκεπτικό που προκρίνει την ιδέα της μετατροπής του Ερασίνειου σε Γενικό Νοσοκομείο, η Ανατολική Αττική παρότι είναι  η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει αντίστοιχη, μεγάλου βεληνεκούς μονάδα περίθαλψης.   

Σε κάθε περίπτωση, πλέον, θα πρέπει το όποιο εγχείρημα αξιοποίησης του κτιρίου δεν θα είναι δυνατόν να παρακάμψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Εκτός κι αν εμφανιζόταν από μηχανής θεός που θα διαπραγματευόταν με την επισπεύδουσα τράπεζα όσον αφορά την αποπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου-καταγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2015-αρχικού ύψους 33,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την ανακατασκευή του ακινήτου ώστε αυτό να φιλοξενήσει τις προβλεπόμενες χρήσεις.