Intracom Telecom
Intracom Telecom
Πηγή Εικόνας: Intracom Telecom

Σε 436,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του Ομίλου Intracom το 2020 έναντι 517,8 εκατ. ευρώ (αναμορφωμένων πωλήσεων), το 2019.

Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 15,8 εκατ. ευρώ έναντι 33,4 εκατ. ευρώ το 2019.

Ο Όμιλος παρουσίασε ζημίες προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 16,2 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έλευση του COVID-19 είχε επίπτωση στις πωλήσεις αλλά κυρίως στην κερδοφορία της κατασκευαστικής δραστηριότητας του Ομίλου.

Η σημαντική βελτίωση στα βασικά μεγέθη των εταιριών του τεχνολογικού τομέα του Ομίλου Intracom απορρόφησε μέρος μόνο των απωλειών.

Σημειώνεται ότι στις 26/6/2020 η Intracom ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND. H συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα για τον Όμιλο κέρδος 8,4 εκατ. ευρώ το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα μετά φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε -10,2 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intracom, Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: « Το 2020 ήταν μια χρονιά πρωτοφανών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, από κάθε άποψη, υγειονομική, οικονομική, γεωπολιτική. Ο Όμιλος Intracom απορρόφησε μέρος των επιπτώσεων της πανδημίας χάρη στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Intrasoft International και της IDE. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, ο Όμιλος Intracom θα συμβάλλει στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας το δυναμικό των εταιριών του και την τεχνογνωσία που έχει κεφαλαιοποιήσει στη μακρόχρονη πορεία του».