ydreusi-solines- [Grevenamedia.gr]
ydreusi-solines- [Grevenamedia.gr]

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε 161.290,33 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Φούρνων του Δήμου Φούρνων Κορσέων από αμιαντοσωλήνες ή σιδηροσωλήνες με αγωγούς πολυαιθυλενίου γ’ γενιάς, κατάλληλους για πόσιμο νερό.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού “ΑΝΤ1 Αιγαίου” μίλησε για ένα ισχυρό όπλο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, όπως το ΕΣΠΑ, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη των υποδομών των νησιών μας. Ακόμη, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Φούρνου Κορσέων που χρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Συγκεκριμένα τρία σχολικά συγκροτήματα θα αναβαθμιστούν και ειδικότερα τα δημοτικά σχολεία Θύμαινας, Φούρνων, Χρυσομηλιάς ποσού 318.000 ευρώ. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός στην ενεργειακή αναβάθμιση και ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης αναφερόμενος στην τουριστική προβολή με χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ όπου «θα αναδείξουμε τις ιδιαίτερες φυσιογνωμίες των νησιών της περιφέρειας και την αναστροφή των συνεπειών της οικονομίας, αλλά και της προσφυγικής κρίσης προκειμένου να γίνουν να νησιά ενεργοί πόλοι ανάπτυξης» όπως είπε.

«Αναλυτικότερα, στοχεύουμε στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην ανάπτυξη διακριτής τουριστικής ταυτότητας, τόσο για το σύνολο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσο και για κάθε νησί ξεχωριστά, στην επικοινωνιακή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αναστροφή της αρνητικής εικόνας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένο στα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά γνωρίσματα του κάθε νησιού και στην βελτίωση των αγορών.

Η μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν την ενίσχυση και ανάδειξη των νησιών της περιφέρειας, καθώς και τον σχεδιασμό προτύπου εφαρμογών προωθητικού υλικού με βάση την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας, την λειτουργία μηχανισμού αναβάθμισης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας σε νέες τουριστικές αγορές με νέα εξειδικευμένα και σύγχρονα μέσα και ενέργειες, την προβολή και διαφήμιση πολιτιστικών και οικοτουριστικών διαδρομών της περιφέρειας με έμφαση σε δράσεις, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις ψηφιακής προώθησης με την χρήση ΤΠΕ, όπως επίσης και προώθηση θεματικών διαδρομών πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος κ.τ.λ.. Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, Νίκο Νύκτας, μιλώντας στον Ρ/Σ “ΑΝΤ1 Αιγαίου” υποστήριξε ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον νέα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ που θα στηρίξουν τα νησιά μας.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια και το diafaneia.eu και στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας» και αναδημοσιεύεται στο economix.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας περιεχομένου των δύο ΜΜΕ]