Πηγή Εικόνας: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ανακοινωθεί, ίσως από φρέσκο και νέο πρόσωπο, το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν ή λίγο μετά, μόλις ολοκληρθωεί το παζλ της οριστικής σύνθεσης.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν κάνει τις εισηγήσεις τους, ώστε να αποφασίσει ο Κυριάκος μητσοτάκης με πλήρεις φακέλους.

Ορισμένοι υπουργοί θεωρούνται σίγουροι ότι θα παραμείνουν και ορισμένοι, παρότι δεν το επιθυμούν, θα μετακινηθούν ή θα μείνουν εκτός σχήματος.

Ορισμένοι, λίγοι, θα ικανοποιηθούν στο αίτημα για αλλαγή αρμοδιοτήτων.

Έχουμε και πληροφορίες, και «πληροφορίες» και εκτιμήσεις.

Δεν θα αναφέρουμε ονόματα σήμερα, είναι περιττό λίγες ώρες προ των ανακοινώσεων (αν δεν στραβώσει κάτι πολύ και αργήσουν…). Σας λέμε όμως ότι τα περισσότερα ΜΜΕ που γράφουν ή λένε ονόματα το τελευταίο 48ωρο, το κάνουν από εκτιμήσεις που φθάνουν σε ρεπόρτερς και όχι από πραγματική πληροφόρηση επί των προθέσεων ή αποφάσεων του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο οι πιστοί αναγνώστες του economix.gr θα έχουν παρατηρήσει στην ύλη των τελευταίων μηνών ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί έχουν δημιουργήσει προβλήματα και ποιοι θεωρούνται «αδύναμοι κρίκοι». Και αυτό δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την παραγωγή κυβερνητικού έργου ή με το σύστημα κυβερνητικής παρακολούθησης. Είναι κάπως πιο πολιτικό το ζήτημα. Πιθανότατα αυτοί θα βρεθούν εκτός σχήματος ή αλλού. Και πιθανότατα θα δούμε περισσότερους βουλευτές στην κυβέρνηση.

Η ονοματολογία δεν έχει νόημα αυτή την ώρα – αφήστε που οι «καραμπόλες» μπορεί να εκθέσουν οποιονδήποτε. Έχουμε ορισμένες βεβαιότητες και ορισμένα ερωτηματικά. Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Αλλαγές θα γίνουν και θα είναι αρκετές, αλλά όχι σαρωτικές.

Αλλά πέρα από αυτά με σιγουριά σας λέμε ότι ο Πρωθυπουργός ετοιμάζει και ορισμένες εκπλήξεις!

Οψόμεθα…. Κοντός ψαλμός….