Ο νέος γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή , Αθήνα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.
Ο νέος γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή , Αθήνα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τη διαχρονική αξία του ν. 4178/2013 για τα αυθαίρετα τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης υπενθυμίζοντας ότι «Σαν σήμερα, το 2014, η Ολομέλεια του ΣτΕ τον έκρινε συνταγματικό και νόμιμο».

«Είναι ο νόμος που ως Αν. Υπουργός Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνέταξα και εισηγήθηκα και ο οποίος υπερψηφίσθηκε στις αρχές Αυγούστου 2013 από την Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει ο κ. Καλαφάτης, τονίζοντας ότι ο νόμος αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία διότι μεταξύ άλλων:

– Αντιμετώπισε ριζικά και οριστικά μετά από δεκαετίες το χάος της αυθαίρετης δόμησης στη χώρα.

– Διασφάλισε με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο πόρους για έργα πνοής στις πόλεις μας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

– Έδωσε διέξοδο σε περισσότερα από 2,5 εκατ. ακίνητα και αντίστοιχα περιουσιακά δικαιώματα πολιτών.

– Έφερε μια νέα εποχή νομιμότητας και κράτους δικαίου ώστε να μην υπάρξει ποτέ νέα γενιά αυθαιρέτων.

– Έδωσε αξία στην περιουσία των Ελλήνων που επιθυμούν τη νομιμότητα. Με κέρδος για το περιβάλλον, την κοινωνία και τους πολίτες.

Τα ίδια, πάνω κάτω, λένε και οι μηχανικοί που αυτές τις ημέρες καλούνται να ολοκληρώσουν με σχέδια και δικαιολογητικά τις δηλώσεις που έκαναν την περίοδο 2013-2014.

Aλήθεια, η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΝ συμμερίζεται το ότι ο νόμος για τα αυθαίρετα έλυσε το θέμα; Και αν ναι, γιατί άραγε πασχίζει να αλλάξει την καρδιά του;