Έρχεται το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ
Έρχεται το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ
Πηγή Εικόνας: Pixabay - Wikimedia Commons - Kenueone

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο WE ENERGY κατατάσσεται για το 2019 στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές)».

Αυτό επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωση, επικαλούμενη την ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε ο Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) για το ενεργειακό μείγμα των προμηθευτών, δηλαδή το ποσοστό των χρησιμοποιούμενων πηγών παραγωγής που συνθέτουν το ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχουν οι προμηθευτές τους πελάτες τους.

Βάσει της σχετικής νομοθεσίας κάθε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλει να παρέχει στους πελάτες του στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά της κάθε ενεργειακής πηγής στο συνολικό μείγμα καυσίμων του. Αρμόδιος για τον υπολογισμό του ενεργειακού μείγματος καυσίμων των προμηθευτών είναι ο ΔΑΠΕΕΠ, ο οποίος κάθε χρόνο δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία. Τα αποτελέσματα αφορούν σε όλες τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος, καθώς επίσης και στο εθνικό ενεργειακό μείγμα ξεχωριστά.