«Η νέα τάξη πραγμάτων στην παραγωγή, διαχείριση και μεταφορά ενέργειας στην εποχή της απολιγνιτοποίησης και της μαζικής διείσδυσης και χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απαιτεί τεχνολογικά και οργανωτικά άλματα. Η συνολική πρόταση του Ομίλου Εunice αναφορικά με τις διασυνδέσεις στη νέα ενεργειακή εποχή, τα έργα ΑΠΕ και την αποθήκευση, αποτελεί πραγματικά ένα «καταλυτικό παράδειγμα», στον τρόπο που σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα ενεργειακά συστήματα του μέλλοντος».

Αυτό τόνισε ο δρ. Γιώργος Πεχλιβάνογλου, αντιπρόεδρος του Ομίλου Eunice, μιλώντας στο «2021 Southeast Europe Energy Forum» και το «Economist Event» που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις του ομίλου που εντάσσονται στο νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας περιλαμβάνουν:

· Tο τεχνολογικό επίτευγμα παραγωγής ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης ενέργειας στην Τήλο, το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που η εφαρμογή του εξελίσσεται μέσω του «Aftonomo by Eunice», σε συστήματα αυτονομίας και ανεξαρτησίας σε όλες τις κλίμακες ισχύος, ιδίως σε συστήματα για την αυτονόμηση κατοικιών και επιχειρήσεων.

· Η ανάπτυξη και ανεξαρτητοποίηση δύο μεγάλης κλίμακας έργων ενεργειακών διασυνδέσεων, του Southern Aegean Interconnector (SAI) και της διηπειρωτικής διασύνδεσης Greece Africa Power Interconnector (GAP). Και

· Τα σημαντικά έργα ενεργειακής αποθήκευσης Ptolemaida BESS & Arcadia BESS, σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη αντίστοιχα, συνολικής ισχύος 500MW και συνολικής χωρητικότητας 2GWh, του ομίλου Eunice.