Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλάζει χέρια η αποστολή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, που φεύγει μετά από 4 χρόνια από την ACS Εταιρεία Ταχυμεταφορών και, μάλιστα, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν για να αποκτήσει τον διαγωνισμό έφτασε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η ΕΥΔΑΠ επέλεξε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την αποστολή των λογαριασμών, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα.

Η σχετική απόφαση οριστικοποιήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Χαράλαμπο Σαχίνη με ανάρτηση της σχετικής απόφασης στη Διαύγεια στις 23 Μαρτίου.  

Το τίμημα της ΕΥΔΑΠ προς τα ΕΛΤΑ ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, μαζί με το ΦΠΑ, το συνολικό τίμημα αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ανάθεση έχει χαρακτήρα προσωρινής απόφασης, διότι για να λάβει μόνιμο χαρακτήρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων από την ACS, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε σχέση με το 2016. Μέχρι την οριστικοποίηση της απόφασης του διαγωνισμού προσδιορίζεται ως προσωρινός ανάδοχος τα ΕΛΤΑ.

Το κόστος της αποστολής για την ΕΥΔΑΠ ανέρχεται σε 0,45 λεπτά του ευρώ ανά φάκελο. Σύμφωνα με στέλεχος της αγοράς ταχυμεταφορών είναι μία λογική εξήγηση γιατί η διοίκηση προχώρησε στην αύξηση των 0,45 λεπτών, η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε από την ίδια την εταιρεία, καθώς παραβιάστηκε η ΠΝΠ της 30ης Μαρτίου του 2020 που απαγορεύει την αλλαγή των τιμολογίων και για τον κλάδο των υπηρεσιών.