BriQ Properties - Ιατρόπολις - Βασιλίσσης Σοφίας
BriQ Properties - Ιατρόπολις - Βασιλίσσης Σοφίας

Αύξηση τιμών προβλέπει για το 2020 η Briq Properties, της οποίας η διοίκηση, χθες, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Γιατί η ΑΕΕΑΠ εκτιμά ότι θα αυξηθούν οι αξίες των επαγγελματικών ακινήτων, τομέας όπου επενδύει συστηματικά; Επειδή, σύμφωνα με την επικεφαλής της εταιρείας Άννα Αποστολίδου, μειώνονται οι ζητούμενες αποδόσεις-διαμορφώνονται περίπου στο 7%-, οι οποίες συνδέονται με τις χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Την ίδια στιγμή, τα ενοίκια αυξάνονται εξαιτίας της ανόδου της ζήτησης για καλής ποιότητας επαγγελματικούς χώρους. Φέτος, σύμφωνα με την Briq Properties, η τράπουλα στην αγορά ακινήτων θα ανακατευτεί επειδή θα βγουν στην αγορά ακίνητα που συνδέονται με «κόκκινα δάνεια», κίνηση που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες αγορές.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος, σύμφωνα με έρευνα της PriceWaterhouseCoopers, η περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα βόρεια προάστια αναμένεται θα πρωταγωνιστήσουν σε ό,τι αφορά την αύξηση των τιμών και των ενοικίων, ενώ ευκαιρίες για επένδυση είναι πιθανό να υπάρξουν και σε δευτερεύουσες αγορές γραφείων, δηλαδή σε σημεία χαμηλότερης προβολής και εμπορικότητας.

Οι επενδύσεις

Αυτό όμως, που έχει σημασία είναι ότι η Briq Properties πρόκειται να επενδύσει σταδιακά το ποσό των 32,6 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων εισοδήματος υψηλών προδιαγραφών. Το ποσό αυτό είναι τμήμα των κεφαλαίων, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, που άντλησε η εταιρεία στην πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι από το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, 43 εκατ. ευρώ προγραμματιζόταν να τοποθετηθούν στην αγορά ακινήτων και από αυτά η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 10,4 εκατ. ευρώ αγοράζοντας προς:

– 1,75 εκατ. ευρώ ακίνητο επιφάνειας 474 τ.μ. στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 64 στον Δήμο Αθηναίων.

-1,1 εκατ. ευρώ μισθωμένο ισόγειο κατάστημα με ημιώροφο και υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 782,31 τ.μ. στις οδούς Γιαμπουδάκη 8 και Πλατεία Ηρώων στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

-3 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο «Mr&Mrs White Corfu» στην Κέρκυρα, που διαθέτει 38 επιπλωμένα διαμερίσματα και σουίτες συνολικής επιφάνειας 1.237 τ.μ.

 -3,5 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο «Plaza Hotel» που βρίσκεται στην Καναπίτσα της Σκιάθου, συνολικής επιφάνειας 3.888 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφανείας 7.190 τ.μ.

Σημειώνεται ότι η Briq Properties διαθέτει χαρτοφυλάκιο 9 κτηρίων γραφείων, 4 κτιρίων αποθηκευτικών χώρων, 3 καταστημάτων, 3 ξενοδοχείων, μίας μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) και 2 οικόπεδα.