Παλαιό Σχέδιο Πόλης
Παλαιό Σχέδιο Πόλης
Πηγή Εικόνας: wikimedia commons

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη ολοκληρώθηκε η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στη δημοτική κοινότητα Γλυκών Νερών «Βόρεια Γειτονιά» του Δήμου Παιανίας, και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής «λύνεται έτσι μία 8ετής χωροταξική εκκρεμότητα που δεν επέτρεπε σε 2,5 χιλιάδες ιδιοκτήτες να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

Τις ευχαριστίες του προς τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του «σε ένα χρόνιο πρόβλημα και την άρση αυτή του αδιεξόδου» που αντιμετώπιζαν οι δημότες του, εξέφρασε ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης στη συνάντηση τους στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του αρμόδιου περιφερειακού συμβούλου που συντόνισε τις διαδικασίες επίσπευσης, Θ. Κατσιγιάννη και της γ.γ. του Δήμου Φ. Τολούδη.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη «ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών αλλά και για τη δρομολόγηση έργων υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «Η Περιφέρεια έχοντας ως προτεραιότητα την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, εστιάζει στην επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του νόμου και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας».