Πηγή Εικόνας: απε - μπε

  Για την πορεία υλοποίησης έργων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση ύψους 69 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια και το ΠΕΠ Αττικής, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στον δήμο N. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ενώ με το δήμαρχο Γ. Βούρο, πολίτες και εκπροσώπους φορέων, συζητήθηκαν οι περαιτέρω ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τα έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης και άλλα για τα οποία επίκειται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ.

   Ο περιφερειάρχης μετέβη στο ‘Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρέδωσε στον δήμαρχο Γ. Βούρο, ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 189 καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλους τους δήμους της Αττικής.

   Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γ. Βούρο, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών του δήμου. Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Βλάχο, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλο κα συνεργάτες του, επισκέφθηκε το γήπεδο της ΑΕΚ, την υπογειοποιημένη Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου αλλά και το χώρο ανέγερσης του νέου κτηρίου ΚΑΠΗ στην Λεωφόρο Δεκελείας, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ.

   Ο περιφερειάρχης στο δημαρχείο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη γόνιμη συνεργασία με τον δήμαρχο και την πορεία των έργων, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν με την στήριξη της Περιφέρειας και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, τονίζοντας πως «η κατασκευή του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ είναι πλέον γεγονός. Ένα έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας και χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία και του δήμου. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η υπογειοποίηση της Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ένα εμβληματικό έργο, τόσο για την πρόσβαση στο γήπεδο, όσο και για ολόκληρη την πόλη. Παράλληλα, προχωρούμε έργα όπως την κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Λ. Δεκελείας και την μελέτη για την γέφυρα Βρυούλων, ενώ προχωρούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και οι μελέτες για την διευθέτηση ρεμάτων που θα συμβάλουν περαιτέρω στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου. Παράλληλα, παραδώσαμε ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους, ενώ η καλή μας συνεργασία έχει αποτυπωθεί σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων με κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο για τις ευπαθείς ομάδες».

   Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Βούρος εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη, τα αποτέλεσμα της οποίας, όπως υπογράμμισε, αποτυπώνονται στην πληθώρα κρίσιμων έργων που γίνονται στην περιοχή. Αναφερόμενος στην παρούσα συνάντηση, επισήμανε ότι όλα αυτά που τέθηκαν προς συζήτηση επικαιροποιήθηκαν, και σύντομα θα υλοποιηθούν. «Μεταξύ αυτών οι γέφυρες της Πίνδου και της Βρυούλων, η κατασκευή του ΚΑΠΗ, το οποίο θα αποσυμφορήσει τις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και βεβαίως το ΚΗΦΗ. Παράλληλα, θα ήθελα να υπογραμμίσω και την διάθεση της Περιφέρειας να στηρίξει το σχέδιό μας για την κατασκευή ενός στίβου, προκειμένου να ενισχύσουμε και τον κλασσικό αθλητισμό, σε έναν χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί από την ΚτΥΠ. Τέλος, να επισημάνω ότι όπου υπάρχει βούληση συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, δήμων και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τότε μπορούμε να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε εμβληματικά έργα, όπως του γηπέδου της ΑΕΚ».

   Αναφορικά με τον νέο εξοπλισμό ανακύκλωσης που παραδόθηκε στο δήμο, ο κ. Πατούλης παρατήρησε πως είναι το δεύτερο απορριμματοφόρο για την πόλη και «ένα επιπλέον βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία πράσινη Περιφέρεια, πρότυπο υγείας και ευζωίας. Είμαι σίγουρος, ότι ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δήμου θα συμβάλουν καθοριστικά στην προώθηση του μοντέλου κυκλικής οικονομίας, προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον με πολλαπλά οφέλη, και για την οικονομία του δήμου, αλλά και των πολιτών».