Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη – Συνεχίζουμε τη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών μέσω του νέου Προγράμματος “Αττική” 2021-2027. Πάνω από 220.000 συνολικά οι ωφελούμενοι μέχρι σήμερα»


Στη συνέχιση και ενίσχυση του επιτυχημένου προγράμματος λειτουργίας Δομών Αστέγων που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Αττική» έχει εκδώσει σχετική πρόσκληση (Ψ9ΤΑ7Λ7-ΩΛΔ) για την υποβολή προτάσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr, αποκλειστικά, μέχρι τις 18/09/2023 (ώρα 23:59).

Σύμφωνα με την πρόσκληση η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 6.094.382,00€.

Με αφορμή την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η Περιφέρεια Αττικής με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στήριξε ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, μέσα από τις Κοινωνικές Δομές αλλά και από μεγάλες, «οριζόντιες» δράσεις όπως η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η εκπαιδευτική υποστήριξη και η λειτουργία των τοπικών ομάδων Υγείας. Ειδικότερα στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 χρηματοδοτήθηκε η λειτουργία περίπου 300 Δομών και Κέντρων Παροχής Κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε και τις δράσεις εναρμόνισης και εκπαιδευτικής υποστήριξης, ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό και τηρώντας τις δεσμεύσεις μας έναντι των ευάλωτων συμπολιτών μας, συνεχίζουμε και ενισχύουμε περαιτέρω τη χρηματοδότηση αυτών των κοινωνικών δομών και κατά νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για το καλό της Αττικής.

 

 

 

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, δικαιούχο της πράξης με τίτλο: “ΥΦΙΣΤAΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ”

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ, δικαιούχο των πράξεων με τίτλο:

“ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ) ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ”

“ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ) ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ”

“ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ: ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ) ΚΑΙ ΝΈΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ”

PRAKSIS (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ), δικαιούχο της πράξης με τίτλο: “ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ)”

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ- Ε.Π.Ε.Κ.Α.), δικαιούχο της πράξης με τίτλο: “ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ), δικαιούχο της πράξης με τίτλο: “ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΩΝ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ (ΑΚΗΑ) ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ”