αποχετευτικά έργα
αποχετευτικά έργα

Επιταχύνει η ΕΥΔΑΠ την υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης, με δύο αποχετευτικά έργα στην Ανατολική Αττική, προχωρόντας, όπως ανακοίνωσε, στη δημοπράτηση δύο μεγάλων εργολαβιών, συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για την εργολαβία Α456 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος», προϋπολογισμού δημοπράτησης 63,7 εκατ. ευρώ, και την εργολαβία Α457 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος», προϋπολογισμού δημοπράτησης 70 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση των δύο εργολαβιών εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στις 16-12-2019.

Τα δύο αποχετευτικά έργα αποτελούν μέρος του συνολικού έργου «Συλλογή, επεξεργασία λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση-διάθεση επεξεργασμένων εκροών», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 240 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Συνοχής (δείτε τα νέα ΕΣΠΑ για ιδιώτες στην επίσημη ιστοσελίδα), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Οι επόμενες επενδύσεις της ΕΥΑΘ

Τον Μάιο-Ιούνιο του 2020 αναμένεται να υπογραφεί -αν δεν υπάρξουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας- η σύμβαση για την επέκταση του διυλιστηρίου επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα, ενός έργου προϋπολογισμού 27,9 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα-πέντε χρόνια από σήμερα, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την υδροδότηση και νέων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ ΑΕ. 

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα διπλασιάσει -προσθέτοντας άλλα 150.000 κυβικά μέτρα- τη δυναμικότητα του υφιστάμενου διυλιστηρίου, πάνω στο οποίο “πατάει” η ανάπτυξη της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), όπως  χαρακτηριστικά επισήμανε σήμερα, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Νάρκισσος Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας ακόμη ότι προχωρά η αναθεώρηση του επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 178 εκατ. ευρώ, καθοδόν προς το 2024-2025.

Διαβάστε περισσότερα