Πήγασος Χαλάνδρι
Χρήστη για το κτήριο του Έθνους στο Χαλάνδρι αναζητά η Reds.
Πήγασος Χαλάνδρι
Χρήστη για το κτήριο του Έθνους στο Χαλάνδρι αναζητά η Reds.
Πηγή Εικόνας: Google maps

Νέα χρήση αναμένεται ότι θα αποκτήσει σύντομα το κτήριο στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, που στέγαζε τα έντυπα του ομίλου Πήγασος και έχει περάσει, εδώ και καιρό, στον όμιλο Ελλάκτωρ, σε συνέχεια συμφωνίας της οικογένειας Μπόμπολα με τους πιστωτές του.

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα ανέφερε, χθες, στο συνέδριο για τα ακίνητα Prodexpo ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reds Γιάννης Μωραΐτης, η εταιρεία έχει επιφορτιστεί με την ανακαίνιση, ενοικίαση και, εν τέλει, πώληση σε εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) του κτηρίου του Έθνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reds θα έρθει πρώτα σε συμφωνία με τον υποψήφιο ενοικιαστή και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης, βάσει των χρήσεων που πρόκειται να αναπτυχθούν. Ακολούθως αθα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή προσφορά από ΑΕΕΑΠ για πώληση του ακινήτου που θα έχει πλέον έσοδα.

Το κτήριο έχει αποτιμηθεί παλαιότερα σε περίπου 25 εκατ. ευρώ, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ευνοείται από την τοποθεσία του, καθώς είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική Οδό και το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Διαθέτει εμβαδόν περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα υπόλοιπα projects

Εν τω μεταξύ, η Reds είναι προσανατολισμένη στην έναρξη κατασκευής της μαρίνας Αλίμου, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Που βρίσκεται η διαδικασία; Ύστερα από την έκδοση, τον περασμένο Απρίλιο, του Προεδρικού Διατάγματος, που καθορίζει τις χρήσεις γης, το προσεχές διάστημα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που θα εξειδικεύει τις χρήσεις γης του Προεδρικού Διατάγματος. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ενάμισης χρόνος μέχρι η εταιρεία να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις δόμησης, με την κύρια χρήση της μαρίνας να καλύπτεται από επαγγελματικά σκάφη.

Η μαρίνα Αλίμου θα αποτελείται από θαλάσσια ζώνη 428 χιλ. τ.μ., χερσαία ζώνη 210 στρεμμάτων και δομήσιμη επιφάνεια 18.500 τ.μ. Η ανάπτυξή της θα πραγματοποιηθεί σε πέντε τομείς που θα αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και το dry dock, τη διοικητική υποστήριξη, τα γραφεία και καταστήματα, την εστίαση και τη ψυχαγωγία και το χώρο ναυταθλητισμού.

Ακόμη, η εταιρεία την επόμενη εβδομάδα παραδίδει σε χρήση το νέο τμήμα του Smart Park, με το οποίο θα προστεθούν νέοι χώροι 15.200 τ.μ.

Για τις ανάγκες χρηματοδότησης της νέας επέκτασης, η θυγατρική της Reds Γυαλού Εμπορική και Τουριστική έχει συμφωνήσει τους βασικούς όρους έκδοσης νέου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 44,6 εκατ. ευρώ-θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα- µε την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, που συμπεριλαμβάνει την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού ποσού περίπου 18,5 εκατ. ευρώ.