Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ανανέωσε τη συμμετοχή του στην Ευρωπαική Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων» για το κλίμα και την ενέργεια, μετά την υπογράφή του νέου συμφώνου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του δήμου κατά 40% έως το 2030.

Το προηγούμενο σύμφωνο με στοχο την μείωση κατά 20% έως το 2020, ο δήμος ΒΒΒ με σειρά ενεργειακών παρεμβάσεων, είχε κατάφερει να τον υπερβεί από το 2018, ενώ σήμερα η μείωση των εκπομπών του υπερβαίνει το 35% σε σχέση με το 2014.

Στο πλαισιο του νέου συμφώνου, ο δήμος δεσμεύεται: Να μειώσει τις εκπομπές κατά 40% μέσω της εφαρμογής ενός σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας και κλίματος (ΣΔΑΕΚ), το οποίο πρέπει να υποβάλει εντός του έτους. Επίσης, να προσαρμόσει τις αστικές δομές, με στόχο την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων. Να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών στη γεωγραφική περιοχή τους, προκειμένου να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του σχεδίου δράσης. Να υποβάλει εκθέσεις αξιολόγησης και παρακολούθησης της υλοποίησής του, τουλάχιστον ανά διετία κ.ά..

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε το σώμα πως έχει ήδη προγραμματιστεί σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, η χρήση ηλεκτροκίνησης, η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε όλα τα δημοτικά κτήρια και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ανάγκες των δημοτικών εγκαταστάσεων