Σε εξοικονόμηση ενέργειας, που μπορεί να φτάσει από 20% έως 25%, στοχεύει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Κι αυτό μέσω τηλεματικής στην ένταση του οδοφωτισμού, δηλαδή μ’ ένα «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης που έχει εγκατασταθεί στον δήμο από το 2017 και μπορεί να προγραμματίσει τη μείωση στην ένταση των λαμπτήρων LED σταδιακά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του αστικού ιστού, εντός της αρμοδιότητάς του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η μείωση αυτή εκτιμάται από τη δημοτική Αρχή ότι θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20%, χωρίς να μειωθεί η φωτεινότητα στους δρόμους σε επίπεδο χαμηλότερο από το επιτρεπτό, για λόγους ασφάλειας.

Η τοποθέτηση του νέου δικτύου οδοφωτισμού με 6.000 σύγχρονους λαμπτήρες LED αύξησε σύμφωνα με μετρήσεις τη φωτεινότητα, κατά ποσοστό που κυμαίνεται από 120% έως 180%, με αποτέλεσμα η τελική φωτεινότητα στους δρόμους κατά την περίοδο που θα μειώνεται η ένταση για εξοικονόμηση ενέργειας, να είναι σημαντικά υψηλότερη απ’ ό,τι ήταν πριν την εγκατάσταση του νέου δικτύου.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης επιχειρεί να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση, καθώς η εξοικονόμηση που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια αγγίζει το 50% σε σχέση με παλαιότερα.
Παράλληλα, η δημοτική Αρχή κάλεσε του κατοίκους της πόλης να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, με την ορθή διαχείριση του οικιακού φωτισμού και των ηλεκτρικών συσκευών τους.