Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια ιδιαίτερη δράση ανακύκλωσης ξεκίνησε ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με αποδέκτες τα μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων της πόλης, καθώς αφορά στη διαλογή υπολειμμάτων τροφών σε αυτές τις σχολικές μονάδες.

Στη δράση συμμετέχουν 9 Νηπιαγωγεία και περισσότερα από 300 παιδιά, υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και με στόχο την ενημέρωσή τους και την ευαισθητοποίησή τους γύρω από το ρεύμα των βιοαποβλήτων.

Στις αρχές του μήνα διανεμήθηκε από τον δήμο ο ειδικός εξοπλισμός σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση και τα παιδιά με τη βοήθεια των γονέων τους στο σπίτι και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, θα συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους.

Σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας μεγαλύτερος, προκειμένου τα παιδιά να πετούν εκεί όσα συνέλλεξαν κι έτσι να συνδράμουν καθοριστικά στην ανακύκλωσή τους.

Κάθε σχολείο έχει παραλάβει ειδικές βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή αυτών των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου και οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται σε ειδική πλατφόρμα. Στην ίδια πλατφόρμα θα μπορεί να εγγραφεί και ο κάθε δημότης, ώστε να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών, αφού την ανακύκλωση που ο ίδιος πραγματοποιεί, θα μπορεί να τη μετατρέπει σε «πόντους» και να τους προσφέρει στο σχολείο της επιλογής του.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και συλλογή πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές μονάδες τους.