Πηγή Εικόνας: ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ

Έργα συνολικής αξίας 18 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ETBA ΒΙΠΕ όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ψαθάς μιλώντας στο economix.gr.

Οι επενδύσεις θα γίνουν σε  βάθος τριετίας και θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2019.

Τα έργα αφορούν τη συντήρηση των οδοστρωμάτων, των αγωγών ομβρίων και λυμάτων και του ηλεκτροφωτισμού.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. θέτει άμεσα σε εφαρμογή τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, από τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο, δίνοντας στη δημοσιότητα την προκήρυξη προσέλκυσης ενδιαφέροντος.

Το σχέδιο ηλεκτροφωτισμού προβλέπει την ανάπτυξη και εγκατάσταση εκ του μηδενός σε ορισμένες ΒΙΠΕ.

Πρώτη στη λίστα  είναι η ΒΙΠΕ  Πρέβεζας, για την οποία αποφασίστηκε το έργο να γίνει από την αρχή.

Με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα είναι σε θέση να καταθέσουν τις προσφορές τους με την προοπτική ανάληψης του έργου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ανάδειξη του αναδόχου του έργου θα γίνεται με βάση την ποιότητα του έργου που, να σημειωθεί, συμμετέχει στο τελικό αποτέλεσμα αξιολόγησης από 50% έως 70%, ενώ η προσφερόμενη τιμή θα συμμετέχει με ποσοσοστά από 30% έως 50%.

Δηλαδή η σχέση τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης θα κυμαίνεται ανάλογα με το έργο.

Ο τελικός ανάδοχος κρίνεται από την ΕΤΒΑ  ΒΙ.ΠΕ, ενώ σε περιπτώσεις που κάποιος ενδιαφερόμενος νομίζει ότι έχει αδικηθεί από τη  διαδικασία μπορεί να απευθυνθεί στον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας αναμένοντας τις σχετικές εξηγήσεις στον ενδιαφερόμενο.

Ως γνωστόν, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ανήκει πλέον, κατά μετοχική πλειοψηφία, στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το economix.gr πρόσφατα ανέδειξε θέμα με τίτλο «οι ΒΙ.ΠΕ χωρίς οπτική ίνα» και προκάλεσε εξελίξεις – προς το παρόν στο παρασκήνιο… Σύμφωνα  με πληροφορίες, σε διάστημα 20 ημερών θα έχουν  δρομολογηθεί γεγονότα που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα  του.

Οι ΒΙΠΕ χωρίς οπτική ίνα – ελλείψεις υποδομών ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις

Τέλος, σε σχετικό θέμα, πρέπει να αναφέρουμε ότι εννέα βυρσοδέψες στη ΒΙΠΕ της Σίνδου έχουν πάρει ειδοποιητήρια για σφράγιση των επιχειρήσεων τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διότι έχουν οφειλές προς την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τα λύματα που παράγουν και κατευθύνονται προς τον βιολογικό καθαρισμό της ΒΙΠΕ.