Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mε ταχείς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή του Riviera Tower, του υψηλότερου πράσινου οικιστικού ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Ελληνικό από την LAMDA Development.

«Φτάνουμε σε νέα ύψη. Οι εργασίες για τον Riviera Tower συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και οι πρώτοι όροφοι του πύργου είναι ήδη ορατοί από την λεωφόρο Ποσειδώνος», αναφέρει χαρακτηριστικά η LAMDA, στο πλαίσιο των τακτικών της ενημερώσεων για την πορεία όλων των επιμέρους έργων.
Η θεμελίωση του Riviera Tower ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με την σκυροδέτηση, την μεγαλύτερη συνεχή, με διάρκεια 40 ωρών, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα πρότυπα μελετών και κατασκευών των ψηλότερων και πιο εντυπωσιακών κτιρίων στον κόσμο, όπως των Petronas Towers και Burj Khalifa.

Η σχεδίαση του Riviera Tower, ύψους 200 μέτρων και 50 ορόφων, έχει γίνει από το διεθνώς φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners και η κατασκευή του έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία Bouygues Bâtiment International και Intrakat.

Οι εργασίες στον Riviera Tower συνεχίστηκαν με τη σκυροδέτηση των υπογείων που ολοκληρώθηκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής του ισογείου. Ο Riviera Tower θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2026, όπως αναφέρεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την LAMDA Development. (https://theellinikon.com.gr/exelixi-ergon/riviera-tower/)

Το σύνολο των διαμερισμάτων του Riviera Tower, των οικόπεδων για βίλες (The Cove Villas) και των Cove Residences (Condos) που βγήκαν προς πώληση με την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό είναι sold out.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η αστική ανάπλαση που είναι σε εξέλιξη στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μεταμορφώνει την περιοχή με πράσινο σε ποσοστό 70% περίπου, όταν πριν κυριαρχούσε το τσιμέντο σε ποσοστό 70-75%