Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Της Εριφύλης Δρίβα

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να υποβληθούν οι προσφορές για σειρά έργων που αφορούν τη δράση «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

Αρμόδιο για την ωρίμανση και την υλοποίηση της δράσης είναι το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο έργο «Χρωματισμός όψεων κτιρίου Ν3, μελέτες και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ΓΝΑ Σισμανόγλειο –  Αμ. Φλέμινγκ (νοσ. μονάδα Σισμανόγλειο) και ανακαίνιση ΤΕΠ και αναδιαμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων (ισόγειο) του ΓΝ Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων τμήμα Α: ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμινγκ (νοσ. μονάδα Σισμανόγλειο) τμήμα Β: ΓΝ Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Αττικής.

Για την ίδια ημέρα, την 1η Φεβρουαρίου μετατέθηκε και η υποβολή προσφορών για το έργο ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης της καρδιολογικής κλινικής μονάδας – υπομονάδας, αναβάθμισης κλιματισμού της αγγειοχειρουργικής κλινικής και αναβάθμισης του χώρου Computer Room στο ισόγειο του κτιρίου 5, κτίριο Διοίκησης του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Στις 9 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο επέκτασης ΤΕΠ και ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. 

Στα μέσα Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 12/2/2024 λήγει η προθεσμία για τις προσφορές που αφορούν στο έργο: «Ανακαίνιση χειρουργείων ημερήσιας νοσηλείας στην οργανική μονάδα “Αλεξάνδρα” και εργασίες επισκευών και λειτουργικής αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις της οργανικής μονάδας “Έλενα Βενιζέλου” του Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα”» με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης έως τις 12 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προσφορές για το «Ανακατασκευής – Αναπροσαρμογής στα νέα πρότυπα Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα νοσοκομεία Γ.Ν. Λήμνου και Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»», με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο τρίτος διαγωνισμός που έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στις 12 Φεβρουαρίου αφορά το έργο αναβάθμισης – ανακαίνισης υποδομών ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας ΓΝ Σερρών, με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Αντίστοιχα, στις 19 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης αιμοδοσίας, μαγειρείων και λοιπών χώρων στο ΓΝΑ Η Ελπίς και για το έργο ανακαίνισης, αναδιαρρύθμισης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης του υφιστάμενου κτιρίου της νέας πτέρυγας του «Ανδρέας Συγγρός». Και τα δύο έργα έχουν αναθέτουσα την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Τελευταίο έργο με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών εντός του Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα στις 22/2/2024 είναι η αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του Γ.Ν.Νίκαιας Πειραιά Αγ.Παντελεήμων με Αναθέτουσα Αρχή την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Πειραιώς και Αιγαίου.