Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ
Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ
Πηγή Εικόνας: Γραφείο Τύπου ΤΕΕ

Στο πρόβλημα του κόστους στέγασης, ιδίως για τις νέες οικογένειες, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, προτείνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά διαμερισμάτων και να πέσουν οι τιμές των ενοικίων, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός των διαμερισμάτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των διαμερισμάτων προς ενοικίαση στους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Στασινός πρότεινε την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, που, όπως είπε, πρακτικά «είναι απεριόριστη και αναξιοποίητη», με συγκεκριμένα μέτρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε ότι «το κράτος σίγουρα δεν μπορεί να γίνει εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων και θα πρέπει να “ανταλλάξει” την περιουσία του με διαμερίσματα, τα οποία θα μπορεί στη συνέχεια να διαθέτει πιο φθηνά σε ομάδες που θα επιλέγει, για παράδειγμα με εισοδηματικά κριτήρια σε νέα ζευγάρια και ζευγάρια που αποκτούν παιδιά».

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε επίσης και στα διαμερίσματα που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν κλειστά.

Όπως εξήγησε μοντέλα και λύσεις για τέτοιες διαδικασίες υπάρχουν και πρέπει να προωθηθούν από την κυβέρνηση, όπως και άλλες ενεργητικές πολιτικές στέγασης. «Κανένα πρόβλημα δεν είναι δύσκολο αρκεί να ασχοληθούμε σοβαρά» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή των πολιτικών, όχι στην απλή διακήρυξή τους. Και πρόσθεσε με νόημα ότι «ο καθένας έχει μία ιδέα, δεν χρειάζεται να παράγουν ιδέες αυτοί που δεν γνωρίζουν τα θέματα. Υπάρχουν αυτοί που ξέρουν πώς θα λυθούν, να τους ρωτάμε».

Ακούστε εδώ ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης:

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.