Το Suzuki Swift αποτελούσε πάντα ένα αυτοκίνητο που είχε στυλ. Έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά, κερδίζοντας τις καρδιές των οδηγών που αναζητούν ένα ευέλικτο και αξιόπιστο αυτοκίνητο.

Το νέο μοντέλο που σύντομα θα κυκλοφορήσει, βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας οδηγική εμπειρία που δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά δίνει προτεραιότητα στην άνεση, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια. Το Swift έχει κυκλοφορήσει σε 169 χώρες, πραγματοποιώντας συνολικές πωλήσεις άνω των 9 εκατομμυρίων μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο αποπνέει αυτοπεποίθηση και περιπετειώδη χαρακτήρα με ανασχεδιασμένη μάσκα, με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L. Οι στιβαρές πλαϊνές γραμμές, σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές της οροφής, του δίνουν ένα εντυπωσιακό στυλ που ξεχωρίζει. Ο δυναμικός και διασκεδαστικός χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται ακόμη περισσότερο από τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα.

Διαθέτει άνετη και ευρύχωρη καμπίνα. H θέση οδήγησης προσφέρει εργονομία, με τα χειριστήρια να είναι οδηγοκεντρικά τοποθετημένα, διασφαλίζοντας εύκολη και απρόσκοπτη χρήση. Η κομψή διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στο ταμπλό και στην επένδυση της μπροστινής πόρτας, ενισχύει τη δυναμική του εμφάνιση. Η οθόνη αφής 9 ιντσών προσφέρει γρήγορη και ακριβή απόκριση και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto μέσω WiFi και USB, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων, διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις, συνδυάζοντας προηγμένη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για αμεσότερη απόκριση και συνολικά καλύτερη απόδοση. Στο νέο μοντέλο, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, για ακόμη πιο βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Μετατρέποντας την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και αποθηκεύοντάς τη στην μπαταρία ιόντων λιθίου, το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση, για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

Από την άλλη, το All Grip Auto είναι ένα αυτόματο σύστημα τετρακίνησης που ενεργοποιείται μόλις εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς. Σε περίπτωση ανίχνευσης ολίσθησης των εμπρός τροχών, ενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης, ώστε να μεταφέρει αυτόματα ροπή στους πίσω τροχούς, προσφέροντας έτσι πρόσφυση για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους ή ολισθηρές επιφάνειες. Το ολοκαίνουριο Swift αναμένεται στην ελληνική αγορά το Μάρτιο του 2024.