Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται κάθε χρόνο, γι΄ αυτό ό,τι σχεδιάζουμε πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Green Deal Greece 2023», που διοργανώνει το ΤΕΕ σε συνεργασία με το economix.gr, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη προσαρμογής του τουριστικού κλάδου στην εξίσωση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και επεσήμανε ζητήματα σίτισης, ψύξης, θέρμανσης, στέγασης, υποδομών, ενέργειας, δικτύων. Πρέπει να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να έχουμε βιώσιμο τουρισμό, ενώ το ίδιο πρέπει να κάνουμε σε όλους τους άλλους τομείς.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού, με σημαντική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και την ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ, η οποία έφτασε στον επταπλασιασμό τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Ελλάδα έφτασε στο 50% της ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από ΑΠΕ και να έχει την καλύτερη αναλογία μεγάλων με μικρά φωτοβολταϊκά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στην Ελλάδα πρωτοπορούμε και καταφέραμε τη μείωση φυσικού αερίου στη χώρα μας, και αντίστοιχα την κατανάλωση ενέργειας όπως είπε, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πάει ακόμα πιο μπροστά τα προσεχή χρόνια.

Τέλος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με Το “Εξοικονομώ 21”, το οποίο λειτουργεί το ΤΕΕ, καταφέραμε με λιγότερα χρήματα να αναβαθμίσουμε πολλά περισσότερα νοικοκυριά, βελτιώσαμε τις ηλεκτρονικές διαδικασίες, κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα, βοηθώντας σημαντικά τον κλάδο των κατασκευών.

Βρείτε εδώ όλες τις τοποθετήσεις στο συνέδριο Green Deal Greece 2023 και εδώ τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων των μελών της κυβέρνησης και του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.