Έργα περιβάλλοντος που θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. «Οι πρώτες δράσεις που ξεκινάμε να υλοποιούμε αμέσως με τη νέα περίοδο θα είναι νέες επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ύψους 100 εκ. ευρώ, που θα μειώσουν κατά 56.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, νέα έργα σε 168 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης που θα διασφαλίσουν την ποιότητα και την ποσότητα του νερού για τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας, νέα έργα επέκτασης, αναβάθμισης και βελτίωσης των δικτύων επεξεργασίας λυμάτων που θα φτάσουν σε μήκος τα 137 χιλιόμετρα, δίνοντας λύση  σε 41.000 πολίτες και νέοι χώροι πρασίνου και πάρκα για 830.000 πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Αλληλεγγύη» της οποίας ηγείται, τόνισε ότι το κέντρο έχει ως βασικό θέμα «περιβάλλον και ηλεκτροκίνηση» και σημείωσε ότι σε αυτό οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις συνήθειες και τις μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν στην καθημερινότητά τους για να προστατέψουν το περιβάλλον. Παράλληλα εκεί παρουσιάζονται νέες τεχνολογίες, εφαρμογές και μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον (ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκά κ.α.), ενώ θα διοργανωθούν θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις για θέματα περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και ηλεκτροκινησης. Οι πολίτες μπορούν, τέλος, να συλλέξουν και να φέρουν επί τόπου υλικά για ανακύκλωση.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στα έργα περιβάλλοντος που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η προμήθεια ηλεκτροκίνητων, η ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, η δημιουργία πράσινων σημείων, τα έργα στο δυτικό παράκτιο μέτωπο, η απομάκρυνση ελαστικών από το βυθό της θάλασσας, τα έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης και τα αντιπλημμυρικά έργα σε 25 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.