Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας στη Λαμία θα ολοκληρωθεί μέσα στη συμβατική προθεσμία εισέπραξε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο έργο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας όσο και με εκπροσώπους των παραγωγών της περιοχής, ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες αλλά και τα θέματα που αντιμετωπίζει το έργο, για το οποίο είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις από τα κοινοτικά προγράμματα.

Ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γγ Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ανακοίνωσε την υλοποίηση 63 μεγάλων αρδευτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκατ. ευρώ, σε όλη την Ελλάδα.

«Την υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπάρχει βούληση να προχωρήσουν και να περατωθούν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας σε δήλωση του και συμπλήρωσε: «Με αυτά τα έργα, μαζί με τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά που ήδη υλοποιεί το υπουργείο, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση νερού, ο εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης, η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και κατ’ επέκταση η σημαντική βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος».

Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, έχει κόστος 2,5 εκατ. ευρώ και έρχεται να καλύψει με άρδευση μία έκταση 3.500 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει έργα υδροληψίας από τον Ασωπό ποταμό, όπως, επίσης, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων αντλιοστασίων και υποδομών, κατασκευή νέων και συγχρόνως κατασκευή πάνω από 22 km κλειστού δικτύου υψηλής πίεσης μαζί με περίπου 100 σημεία υδροληψίας.

Η ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων είναι μία σοβαρή παρέμβαση για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού, που συμβάλλει θετικά στη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής.