Πηγή Εικόνας: Photo by Max Andrey from Pexels

Μείωση του χρόνου διαδρομής από τη Νιγρίτα προς τη Θεσσαλονίκη κατά 23% και του χρόνου μετακίνησης από τη Νιγρίτα έως το Σοχό σε 13 λεπτά, από 30 που είναι σήμερα, θα εξασφαλιστεί με τα νέα έργα που εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για έργα στο οδικό τμήμα Νιγρίτα – Σοχός – Ασκός – Βαϊοχώρι, συνολικού μήκους 32,6 χλμ, που επιτυγχάνουν την ταχύτερη σύνδεση της Νιγρίτας (παλαιά οδό Νιγρίτας – Θερμών) με την Εγνατία Οδό (στο ύψος Βαϊοχωρίου) και του νομού Σερρών με τη Θεσσαλονίκη. Η νέα οδός, που θα κατασκευαστεί από την Εγνατία Οδό, θα είναι στο σύνολό της υπεραστική και θα παρακάμπτει όλους τους οικισμούς (Νιγρίτας, Σοχού και Ασκού).

«Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση “ανάψαμε πράσινο” σε μία πολύ σημαντική κυκλοφοριακή δίοδο από το Ν.Σερρών προς το Ν. Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας.

Όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, υπολογίζεται πως οι εξυπηρετούμενοι χρήστες του νέου δρόμου με κατεύθυνση κυρίως τη Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως τη Χαλκιδική θα είναι περίπου 25.000, ενώ οι μελλοντικά εξυπηρετούμενοι χρήστες του νέου δρόμου μόνο από την ευρύτερη περιοχή του Σοχού υπολογίζονται σε περίπου 5.000.