Ωριμάζει περαιτέρω πολεοδομικά μια σημαντική τουριστική πεντάστερη επένδυση στην Κέρκυρα, εκτιμώμενης αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την Πολεοδομική Μελέτη για το παραθεριστικό – τουριστικό χωριό του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου «Castello Bibelli» στη Δ.Κ. Κάτω Κορακιάνας, Δ.Ε. Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας, κρίνοντας ότι δεν προκαλείται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο βλάβη στα χαρακτηρισμένα ως μνημεία κτήρια της περιοχής επέμβασης. Πρόκειται για τη δημιουργία παραθεριστικού τουριστικού χωριού μαζί με την αποκατάσταση του διατηρητέου «Castello Bibelli» από την κοινοπραξία των Σάμι Φάις και Bluehouse. Το σχήμα απέκτησε το ακίνητο μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ με τη σύμβαση, αξίας 4,11 εκατ. ευρώ, να υπογράφεται το 2020. Το σχέδιο αξιοποίησης του ιστορικού ακινήτου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες, χώρους εστίασης και αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, υποδομές χαλάρωσης κ.α.

Ποια είναι η επένδυση

Το γενικότερο πλάνο περιλαμβάνει την αναβίωση και μετατροπή του Πύργου (Castello) σε boutique μονάδα υψηλών προδιαγραφών συμπεριλαμβανομένου και ενός περιορισμένου αριθμού κατοικιών εντός 77 συνολικά στρεμμάτων.

Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, όροφο και δύο πύργους. Το κτίριο αυτό μετά από κατάλληλες εργασίες εκσυγχρονισμού θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο δυναμικότητας 51 κλινών, 5*, υψηλών προδιαγραφών, εναρμονισμένο με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ακινήτου. Ταυτόχρονα προτείνεται η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, χώρων εστίασης και αναψυχής, χώρου θεραπείας αναζωογόνησης. Βάσει παλιά μελέτης με την αναπαλαίωση του κτίσματος θα δημιουργηθούν 17 πολυτελείς σουίτες. Στην έκταση περίπου 60.400 τ.μ. του παραθεριστικού τουριστικού χωριού θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες δυναμικότητας 135 παραθεριστών.

Να αναφέρουμε ότι ο κυρίως Πύργος (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και τα συνοδευτικά κτίρια κατασκευάστηκαν το 1905 από τον Ιταλό Ναύαρχο Μπιμπέλλι.