Πηγή Εικόνας: απε - μπε

«Πράσινο φως» για την ανέγερση του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, προϋπολογισμού 4.970.000 ευρώ άναψε, μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης έγινε παρουσία του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Θ. Γιάνναρη και του προέδρου της Τ. Κατσίπου, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη της «ΚΤΥΠ» ευχαρίστησαν την περιφέρεια για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη περιφέρεια της χώρας».

Επισημαίνεται πως η περιφέρεια χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ενώ έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Κατά την υπογραφή, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η περιφέρεια με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες «θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, αφετέρου θα εξασφαλίζουν την επάρκεια αιθουσών. Η άριστη συνεργασία μας με την ΚΤΥΠ και τους δήμους της Αττικής μας, αποδίδει για ακόμη μια φορά καρπούς με την δημιουργία ακόμη ενός σχολείου με τις προδιαγραφές που αρμόζουν στις νέες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και στις ίδιες τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάνουμε πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτός είναι και ο στόχος μας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, με αυξημένες χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, την βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την παροχή σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής για την συμβολή τους και «τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση έργων και σημαντικών υποδομών στην περιοχή αλλά και συνολικότερα στην Ανατολική Αττική».

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. εξήραν την άριστη συνεργασία με την περιφέρεια στο επίπεδο ενίσχυσης των υποδομών Παιδείας, καθώς όπως είπαν κοινός τόπος είναι η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί «πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας».

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, επισήμανε την ουσιαστική συμβολή του περιφερειάρχη στην προώθηση των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές, τονίζοντας: «Μέσα από τη στενή συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης υλοποιούνται σημαντικά έργα και υποδομές για τα παιδιά και συνολικά τους πολίτες της Αττικής. Η συνεργασία μας με τον συγκεκριμένο δήμο αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργεί υποδειγματικά η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Πέππας.