Πηγή Εικόνας: Σταύρος Τασιόπουλος

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Verde-Tec 2023 το Πάρκο της Δυτικής Αθήνας “Α.Τρίτσης”, έλαβε Τιμητικό Βραβείο για τη συνολική του λειτουργία ως Φορέας Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Το τιμητικό βραβείο παρελήφθη από τον Σταύρο Τασιόπουλο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια κ. Μίνα Χατζηαθανασίου και την Πρόεδρο κ.Μαυρίκου

Πηγή Εικόνας: Σταύρος Τασιόπουλος

Εδώ και τριάμιση χρόνια πλέον το Πάρκο λειτουργεί ως Φορέας που υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ.Πατούλη να είναι καθοριστική, γεγονός το οποίο ενισχύει την οικονομική και διοικητική λειτουργία του Πάρκου, ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι και οι όμοροι Δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ο βασικός στόχος της διοίκησης είναι ένα ανοικτό πάρκο με δωρεάν και ποιοτική χρήση προς τους πολίτες με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην έκταση των περίπου 1.200 στρεμμάτων με έμφαση στις δράσεις για τα παιδιά και την οικογένεια.
Οι εορτασμοί της Καθαράς Δευτέρας και της Κυριακής του Πάσχα το 2022 και το 2023, με ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, με παραδοσιακά εδέσματα έδωσαν τη δυνατότητα σε χιλιάδες κόσμου να γνωρίσουν ξανά το μεγαλύτερο πάρκο της Αττικής, το οποίο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα.

Επίσης στις 14 Φεβρουαρίου 2023 παρουσιάστηκε η πρόταση συνολικής Ανάπλασης του Πάρκου με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, όπου τίθενται έργα που αφορούν τις λίμνες, τα κανάλια, τη δημιουργία διαδρομών και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων δεντροφύτευσης και συντήρησης του υπάρχοντος πρασίνου σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ιστορικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Πάρκου.

Από το 2020 ο Φορέας Διαχείρισης έχει αλλάξει πορεία και η στόχευση είναι η εξέλιξη σε ένα Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Δυτικής Αθήνας με υπερτοπικό και δημόσιο χαρακτήρα, με πολλαπλές δράσεις για όλες τις ηλικίες ενισχύοντας συνολικά την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ποιότητα ζωής της περιοχής.

Προσωπικά έχοντας αρθρογραφήσει από το 2016 για την ανάγκη ενός νέου φορέα διαχείρισης του Πάρκου και την επίλυση των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων και όντας τακτικός επισκέπτης τα τελευταία 15 έτη, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι το Πάρκο βρίσκεται πλέον σε νέα εποχή.

Η αναβαθμισμένη λειτουργία του μεγαλύτερυ Πάρκου της Αττικής, αναγνωρίστηκε με τη βράβευση ενώπιον 100δων εκθετών και φορέων από την Verde-Tec 2023 – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, και το βραβείο αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς όλων των στελεχών και εργαζομένων του Πάρκου και κίνητρο να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.