Πηγή Εικόνας: Photo by Max Andrey from Pexels

Σ’ ένα σημαντικό έργο για το οδικό δίκτυο των Μελισσίων θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, της αναβάθμισης οδών σε κόμβο, που παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στην κινητικότητα οχημάτων και πεζών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο είναι προϋπολογισμού 2,24 εκατ. ευρώ και αφορά στην ανάπλαση των οδών Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής, με στόχο τη μείωση του φόρτου κυκλοφορίας, καθώς και την ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών και ατόμων με προβλήματα στην κινητικότητα. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει το χαρακτηριστικό να παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα από τη μετακίνηση κατοίκων, μαθητών, αθλητών που αθλούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Τριανταφύλλου», αλλά και επισκεπτών στο άλσος και στην παιδική χαρά της οδού Θήρας και στη γέφυρα της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η πρόταση του έργου περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατόδρομου, δημιουργία οργανωμένων θέσεων στάθμευσης μέσω εσοχών, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για τον περιορισμό της ταχύτητας, δημιουργία διαβάσεων πεζών, κυκλοφοριακές επεμβάσεις για άτομα με προβλήματα στην κινητικότητα, ενίσχυση της φύτευσης στα πεζοδρόμια, αλλά και δημιουργία «πάρκων τσέπης», φωτισμό με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας led, σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων μέσων μετακίνησης, τοποθέτηση καθιστικών και συστημάτων «έξυπνων» τεχνολογιών.

«Ένα ακόμα έργο δημοπρατούμε τις επόμενες ημέρες, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή και θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας, που κυκλοφορούν στη συγκεκριμένη γειτονιά. Ένα έργο που το μελετήσαμε, το ωριμάσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του σε χρόνο ρεκόρ κι έτσι θα το δημοπρατήσουμε τις επόμενες μέρες», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να φέρνουμε χρηματοδοτήσεις και να δημιουργούμε έργα για τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ θερμά την αρμόδια αντιδήμαρχο, τον διευθυντή και όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, που έχουν καταφέρει ο δήμος μας να εκτελεί και να ωριμάζει 140 και πλέον έργα παράλληλα».