Τις πρόδρομες εργασίες για την βορειοδυτική επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, προς Εύοσμο και Σταυρούπολη, έργο προϋπολογισμού 11,6 εκατ. (προ ΦΠΑ) ανέλαβε η Άκτωρ (όμιλος Ελλάκτωρ).

Πρόκειται για τις αρχαιολογικές εργασίες, τις συμπληρωματικές τοπογραφικές εργασίες και τη διερεύνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας (ΟΚΩ) που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου.

Η εν λόγω γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει κυκλική χάραξη, μήκος 11 χλμ. και περιλαμβάνει 8 νέους σταθμούς (Επτάλοφος, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμος,    Ηλιούπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη και Νεάπολη).

Ξεκινά από τον τερματικό σταθμό Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και καταλήγει στον σταθμό Δημοκρατίας ενώ θα εξυπηρετεί τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών.

Μετρό Αθήνας: Νέα ημερομηνία για το Ίλιον – κατάθεση ενδιαφέροντος

 Στο Μετρό της Αθήνας η Αττικό Μετρό έδωσε νέα παράταση στην προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο «Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, την επέκταση του αμαξοστασίου Ελαιώνα και αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του Μετρό της Αθήνας», προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι 12 Απριλίου (αντί 17 Μαρτίου) για να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους.