The Ellinikon Experience Park
The Ellinikon Experience Park
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με κεντρικό μήνυμα «Αυτές οι γιορτές θα έχουν τη λάμψη και το φως της δικής σου ενέργειας», το «The Ellinikon Experience Park», το πρώτο μέρος του μεγαλύτερου παράκτιου πάρκου σε διεθνές επίπεδο που άνοιξε για το κοινό τα περυσινά Χριστούγεννα, υποδέχτηκε την εορταστική περίοδο με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών που βρέθηκαν στο «The Ellinikon Experience Park» έδωσε ενέργεια, χρώμα και παλμό στην εκδήλωση φωταγώγησης του Πάρκου.

Η βραδιά ξεκίνησε στο Σιντριβάνι, με ένα σόου γεμάτο φαντασία, χορό και μουσική, συνοδεία 12μελούς ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Ένα ζευγάρι, χορεύοντας με το νερό και το φως, μεταμόρφωσε με την ενέργειά του το Πάρκο σε ένα σκηνικό στις αποχρώσεις του μπλε και του μωβ.

Στη συνέχεια, ένα εντυπωσιακό Light show στην Πλατεία Α, με πολύχρωμα φώτα που «χόρεψαν» στον ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας μαγικές εικόνες και σχέδια, οδήγησε στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οικολογικά πυροτεχνήματα γέμισαν χρώματα τον ουρανό σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία μουσική εμπειρία δίπλα από το Σιντριβάνι, με το πρώτο, στην Αθήνα, live του συγκροτήματος οι «Μουσικοί του Κουτιού» από την αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή «Μουσικό Κουτί», κορυφώνοντας την ενέργεια και τη διάθεση του κόσμου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι για όλη την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου το Πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό καθημερινά.

Το διάστημα των εορτών, η ενέργεια που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες φωτισμού θα προέλθει από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επιπλέον, ο led φωτισμός που χρησιμοποιείται αποκλειστικά διασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 80%, σε σύγκριση με τα συμβατικά φωτιστικά.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το πάρκο, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη Lamda Development, ήδη έχουν επισκεφτεί πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στο έναν χρόνο λειτουργίας του.

Ωράριο Λειτουργίας

– Καθημερινά από τις 09:00 έως τις 22:00.

– Από τις 23/12/22 έως τις 8/01/23 από τις 09:00 έως τις 23:00

Στις 24/12/22 και στις 31/12/22 από τις 09:00 έως τις 22:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το experiencepark.theellinikon.com.gr