Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ Θα διατεθεί για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού.

Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου και, με συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η αξιοποίηση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου, που παραμένει κουφάρι εδώ και 40 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Έξω από το δημαρχείο, στο Αιγίνιο, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο οποίος τον καλωσόρισε, οι δήμαρχοι Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφών Μπαραλιάκος ‘Αννα Μανή- Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Έξω από το Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί και κάτοικοι της περιοχής τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε, μόλις έφτασε, και συνομίλησε μαζί τους. Ο πρωθυπουργός έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας και είπε στον Δήμαρχο ότι η καθυστέρηση του οφείλεται στην ομίχλη που είχε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Θυμήθηκε μάλιστα ότι το 2019 είχε ματαιωθεί η επίσκεψή του στην Πιερία, λόγω της ομίχλης στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους στο δημαρχείο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα της περιοχής.