H HELLENiQ ENERGY σε μια συγκινητική εκδήλωση την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 απένειμε επαίνους και χρηματικά έπαθλα σε 255 αριστούχους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τις ακαδημαϊκές χρονιές 2020-2021 και 2021-2022.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξένησε σχεδόν 500 χαμόγελα χαράς και συγκίνησης από τους αριστούχους αποφοίτους και τους δικούς τους ανθρώπους. Στη ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε η HELLENiQ ENERGY, τη δική του χαρακτηριστική νότα έδωσε ο Αντώνης Τσαπατάκης που με τα δικά του βιώματα, ενέπνευσε τους αποφοίτους να ανοίγουν τα φτερά τους, να αγγίζουν την κορυφή και να προσπαθούν, χωρίς να τους καταβάλει καμία δυσκολία.

Η βράβευση των αριστούχων αποφοίτων Λυκείων από τους όμορους Δήμους αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης «Proud of Youth», που από φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μάλιστα, το πρόγραμμα επιβράβευσης επεκτάθηκε φέτος σε όλους τους όμορους Δήμους που δραστηριοποιείται η HELLENiQ ENERGY, με τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κοζάνης να εντάσσονται για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα «Proud of Youth».

O Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕ.Π.Π.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Δημόγιωργας απονέμει βραβεία σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης  

Από το 2009 η HELLENiQ ENERGY συνολικά έχει απονείμει επαίνους και χρηματικά έπαθλα σε 4.250 αποφοίτους από 34 Γενικά Λύκεια και 16 Επαγγελματικά Λύκεια, δείχνοντας στη πράξη ότι στηρίζει τους νέους που επιθυμούν να διαπρέψουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Πιο συγκεκριμένα, φέτος βραβεύθηκαν 255 αριστούχοι από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, 105 αριστούχοι από τους Δήμους του Θριασίου Πεδίου και 104 του Δήμου Κοζάνης, με το συνολικό αριθμό των βραβευόμενων να φτάνει τους 464 απόφοιτους.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης από τη HELLENiQ ENERGY ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννης Παπαθανασίου, ο Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕ.Π.Π.Π. Α.Ε. Γιώργος Δημόγιωργας, ο Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Σπύρος Κιαρτζής και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Σωτήρης Αναστασιάδης.

O κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Παπαθανασίου, αφού παρουσίασε το Πρόγραμμα «Proud of Youth», υποσχέθηκε ότι η HELLENiQ ENERGY θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και ιδίως των νέων ανθρώπων, που προσπαθούν και αγωνίζονται για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Το δικό τους μήνυμα στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση του θεσμού που καθιέρωσε η HELLENiQ ENERGY εδώ και 14 χρόνια και συνεχάρει τους αποφοίτους για τις επιδόσεις τους, ενώ ο κ. Γιουτίκας,   αφού χαρακτήρισε αξιέπαινη αυτή την πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY συνεχάρει τους αποφοίτους και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος, ευημερία και ανάπτυξη εάν δεν στηρίξουμε τους νέους».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, οι Δήμαρχοι των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Δέλτα, Κυρίζογλου και Ιωαννίδης αντίστοιχα, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY για την επιβράβευση των αριστούχων αποφοίτων που ξεκίνησε το 2009, αδιαμφισβήτητα, μπορούμε να πούμε ότι μετατράπηκε σε έναν θεσμό των τοπικών κοινωνιών. Έναν θεσμό που έχει ως στόχο να τιμήσει τους άριστους, ικανούς, συνεπείς και αποφασιστικούς νέους που, όπως επισήμαναν και πολλοί ομιλητές στην εκδήλωση, είναι αυτοί που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.