Στη διαμόρφωση δύο κοινόχρηστων εκτάσεων σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης θα προχωρήσει ο δήμος Χαλανδρίου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 627.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, ενώ τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται θα διατεθούν από ίδιους πόρους του δήμου.

Ο πρώτος κοινόχρηστος χώρος, έκτασης 1.733 τμ, περικλείεται από τις οδούς Δρυοπίδος, Αχαιών, Ανατολής & Αντώνη Τρίτση και ο δεύτερος, έκτασης 1.672 τμ, από τις οδούς Πόντου, Απολλωνίου & Διομήδους. Και στους δύο θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

– Δημιουργία χώρων ήπιας άθλησης για νήπια, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και ενήλικες.

– Δημιουργία χώρων συνάθροισης και αναψυχής.

– Τοποθέτηση πέργκολας και αναρριχωμένων φυτών στις εισόδους των κοινόχρηστων χώρων.

– Φύτευση περιμετρικά των χώρων με ψηλά δέντρα και θάμνους.

– Κάλυψη του εδάφους με φύτευση και σταθεροποιημένο χώμα για την καλύτερη διαχείριση του νερού της βροχής.

– Τοποθέτηση εξοπλισμού με παγκάκια και μικρούς κάδους απορριμμάτων.

– Τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα Led και καλαίσθητους ιστούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθούν φιλικά προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι αναπλάσεις και οι διαμορφώσεις δημόσιων χώρων στην περιοχή Πάτημα, όπου η μια πλατεία περιλαμβάνει και αμφιθέατρο. Σε όλους τους χώρους έχουν διαμορφωθεί λειτουργικοί και ασφαλείς παιδότοποι.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο ανάπλασης στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας & Ευρυδίκης, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο του αθλητικού πολυχώρου που συνδυάζει αθλητικές λειτουργίες με γήπεδα τένις, βόλεϊ, ποδοσφαίρου 5Χ5, δρομικές διαδρομές με ταρτάν, αποδυτήρια, χώρους γραφείων, χώρο ιατρείου και είναι πλήρως προσβάσιμα για ΑμεΑ.