Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για το σχέδιο νόμου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, καθώς έγιναν δεκτές βασικές θέσεις της που δεν είχαν νομοθετηθεί για χρόνια.

«Απευθύναμε ευθέως και θαρραλέα τις ευχαριστίες μας προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, και γενικότερα στην κυβέρνηση, για τη μερική αποδοχή σημαντικών προτάσεων που κατά καιρούς έχει υποβάλλει η Ένωση μας και ελπίζουμε να διαμορφωθεί και να ψηφιστεί κατά τη σημερινή διαδικασία διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης.

Στην σχετική επιστολή της η ΚΕΕΕ δηλώνει την ικανοποίηση της καθώς, όπως σημειώνει, στο νομοσχέδιο υιοθετήθηκαν, περίπου, «αυτολεξεί» πάνω από δέκα προτάσεις νόμου που η κεντρική ένωση είχε υποβάλει κατά καιρούς, μέσω σχετικών υπομνημάτων, προς τα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο ζητάει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα άρθρα. Ένα από αυτά είναι «να παραμείνει η διάταξη του ισχύοντος νόμου, σύμφωνα με την οποία νέο πάρκο μπορεί να υλοποιηθεί αν συμφωνούν οι ιδιοκτήτες που κατέχουν του 55% της επιφάνειας του, όπως εφαρμόστηκε επιτυχημένα για σειρά ετών και μάλιστα να βελτιωθεί για να συμπεριλάβει και τις δασικές εκτάσεις που αποκτώνται μέσω έγκρισης επέμβασης».