Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο: «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ», που προφέρει κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές, με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ για το 80% του δανείου βρέθηκε στο επίκεντρο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας «European Association of Guarantee Institutions» (AECM), του οποίου το ΤΜΕΔΕ είναι πλήρες μέλος.

Το ΤΜΕΔΕ συμμετείχε στην ετήσια τακτική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη κατά την οποία συμμετείχαν περισσότερα από 30 μέλη από χώρες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το αναφέρει το ecopress.gr, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της λειτουργίας του καινοτόμου χρηματοδοτικού εργαλείου: «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ» το οποίο προσφέρει κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους σε κάθε μηχανικό, μελετητή και κατασκευαστής που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου ή μελέτης δημοσίου συμφέροντος. Η παρουσίαση του «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ» έγινε  από τον κ. Χάρη Αγκυρόπουλο Chief Investment Officer – που εκπροσώπησε το ΤΜΕΔΕ – και την κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. Το συγκεκριμένο εργαλείο παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους εταίρους ως βέλτιστη πρακτική της ένωσης Ιδιωτικού και Δημόσιου Φορέα και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες.

Το ΤΜΕΔΕ είναι πλήρες μέλος του «European Association of Guarantee Institutions» (AECM). Ως μέλος του, το ΤΜΕΔΕ έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές επίπεδο, πρόσβαση σε συνεχή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα του κλάδου, καθώς και σε συνέδρια, μελέτες και εκδηλώσεις.

Ο AECM είναι ένας ισχυρός και καταξιωμένος Φορέας, που αποτελείται από 48 μέλη, από 31 διαφορετικές χώρες. Από την ίδρυσή του, το 1992, έχει παράσχει εγγυητικές σε περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 29-30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα οπότε και θα πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη του ΤΜΕΔΕ, η ετήσια εκπαιδευτική Διημερίδα του AECM. Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η επόμενη μέρα της εγγυοδοσίας ως υπηρεσία και το συνολικό χαρτοφυλάκιο επιλογών και προϊόντων που δημιουργούνται γύρω από αυτή.

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κ. Μακέδος αναφερόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του AECM δήλωσε: «θέλω να συγχαρώ την κα Α. Χατζηπέτρου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του AECM. Η παρουσίαση του εργαλείου που προέκυψε από τη δημιουργική μας συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ως best practice και η ευμενής αξιολόγηση που απέσπασε πιστοποιεί ότι και το ΤΜΕΔΕ και η ΕΑΤ ανοίγουν δρόμους για νέες πρωτοβουλίες που θα εξυπηρετούν τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου μας για βιώσιμη ανάπτυξη και πρόοδο».