Στην αγορά ακινήτου στην περιοχή Περιβόλια της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, που βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, προχώρησε ο Δήμος Χανίων, καθώς σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς.

Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από τον Δήμο Χανίων «ανοίγει τον δρόμο» για την επέκταση του δημοτικού σχολείου Περιβολίων, αφού στην ήδη εγκεκριμένη ένταξη μέσω ΣΔΙΤ της κατασκευής του νηπιαγωγείου Περιβολίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, θα συμπεριληφθεί και η δημιουργία μια νέας, σύγχρονης πτέρυγας του δημοτικού σχολείου.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας του δημοτικού σχολείου Περιβολίων, προβλέπεται και η απομάκρυνση των τεσσάρων κοντέινερ, στα οποία κάνουν μαθήματα τα παιδιά καθώς και η γενικότερη ανάπλαση του αύλειου χώρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Κατά την υπογραφή του συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα ΔΕ Θερίσου, Τάσος Αλόγλου καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ο δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως πρόκειται «για μια σημαντική εξέλιξη που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα της στέγασης των παιδιών στην περιοχή. Ο Δήμος Χανίων διεκδικεί χώρους για τα σχολεία του».

Από την πλευρά του ο κ. Αλόγλου τόνισε πως «η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου είναι μεγάλης σημασίας για την κοινότητα των Περιβολίων αφού θα ενισχύσει την περιοχή αλλά και τη σχολική κοινότητα».

Ο αντιδήμαρχος, Μ. Καλογριδάκης σχολίασε ότι «ο Δήμος Χανίων υπερασπίζεται τη διεκδίκηση δημόσιων χώρων, ώστε να καλύψει κοινωφελείς ανάγκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Είμαστε σε διαρκή διεργασία και ως προς τη σχολική στέγη και επιδιώκουμε δραστικές παρεμβάσεις για την επίτευξη αυτού».