Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμφωνία απόκτησης πλειοψηφικού ποσοστού σε τρεις επιχειρήσεις με εξειδίκευση στον τομέα των συστημάτων τεχνολογίας για τον κλάδο του τουρισμού ανακοίνωσε η Epsilon Net.

Συγκεκριμένα, απέκτησε το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρείας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρείας «HotelonCloud Ltd», στρατηγικού διανομέα της BookOnlineNow στο εξωτερικό, έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες κινήσεις, εντάσσονται στην πολιτική ανάπτυξης του Ομίλου σε δυναμικές κάθετες αγορές και στη δημιουργία ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς και τη σταδιακή ανάπτυξη αντίστοιχων λύσεων για το εξωτερικό.

Η Hotel Availabilities Ltd, έχει εξειδικευτεί στην ανάπτυξη και διάθεση του συστήματος κεντρικής διαχείρισης κρατήσεων για ξενοδοχειακές μονάδες (Channel Manager). Το Channel Manager της εταιρείας διασυνδέεται με έναν μεγάλο αριθμό καναλιών (booking.com, Expedia, Hotelbeds, κ.α.) που ξεπερνούν τα 65 και παράλληλα παρέχει έξυπνες λειτουργίες στον διαχειριστή του ξενοδοχείου με στόχο την εξειδικευμένη προσέγγιση ανά κανάλι. Η εταιρεία στην τελευταία διαχειριστική χρήση είχε πωλήσεις της τάξης των 181.000 ευρώ και κέρδη 40.000 ευρώ, ενώ διαθέτει μηδενικό δανεισμό. Το σύστημα υποστηρίζει περισσότερα από 850 συνδεδεμένα καταλύματα (ξενοδοχεία, apartments, βίλες, κ.α.) σε 10 χώρες, με κύριες αγορές τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, παρέχοντας ποιοτική υποστήριξη & κορυφαία τεχνολογία.

Η BookOnlineNow αναπτύσσει τεχνολογικές υπηρεσίες στον κλάδο της φιλοξενίας. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2021 ανήλθε σε 339.000 ευρώ αυξημένος κατά 65% σε σχέση με το 2020, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 79.000 ευρώ, αυξημένα κατά 210% σε σχέση με το 2020. Ο κύκλος εργασιών της BookOnlineNow για το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχει ήδη ξεπεράσει τις 185.000 ευρώ συνεχίζοντας την αυξητική του τάση ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και παρέχει ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα Online κρατήσεων για ξενοδοχεία παγκοσμίως και επιπλέον προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και καινοτόμα εργαλεία αύξησης των απευθείας κρατήσεων και μεγιστοποίησης των πωλήσεων. Η πλατφόρμα BookOnlineNow χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 2.000 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε 60 χώρες & στην Ελλάδα.

H HotelOnCloud παρέχει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις για ξενοδοχεία και αποτελεί τον κύριο στρατηγικό εταίρο της BookOnlineNow στο εξωτερικό σε αγορές της Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Νότιο-Ανατολικής Ασίας και Λατινικής Αμερικής. Οι υπηρεσίες/λύσεις της εταιρίας περιλαμβάνουν επίσης την παροχή υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ και εργαλεία για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων από τον ιστότοπο του ξενοδοχείου. Ο κύκλος εργασιών της HotelOnCloud το 2021 ανήλθε σε 127.800 ευρώ αυξημένος κατά 30% σε σχέση με το 2020 ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 82.000 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της HotelOnCloud το πρώτο εξάμηνο του 2022 ξεπέρασε ήδη τις 127.000 ευρώ ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό.