Δρομολογήθηκε η επισκευής και αποκατάσταση του καταστρώματος και του φορέα της οδογέφυρας, στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου στην Ακτή Βασιλειάδη Πειραιά, με την προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ που συνυπέγραψε με τον ανάδοχο ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Αντωνάκου.

Το έργο αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδικού άξονα της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο σήραγγες και συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το Κερατσίνι, το Πέραμα και μέσω της Λεωφόρου Σχιστού με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ενώ εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλαίσιο του συνολικού έργου έχει ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο στην είσοδο της σήραγγας του Κερατσινίου, έχουν αναβαθμιστεί τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης των σηράγγων,με την εγκατάσταση αυτοματισμών για την παρακολούθηση και λειτουργία του αντλιοστασίου της υπόγειας διάβασης Ε2, ενώ υπάρχει μέριμνα για την αδιάλειπτη λειτουργία και συντήρηση του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας σε εικοσιτετράωρη βάση.

Επίσης σύντομα θα ξεκινήσουν νέα έργα ασφαλτόστρωσης, αντικατάστασης των στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτησης πινακίδων μεταβλητών μνημάτων και αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων σε led εντός των σηράγγων.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο πλέγμα των έργων αναβάθμισης του δικτύου που υλοποιείται δήλωσε σχετικά: «Κεντρικός στόχος, είναι η απόδοση στους πολίτες, ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα καινοτόμα εργαλεία για την ομαλή λειτουργία του και την προστασία οδηγών και πεζών. Με συντονισμένες δράσεις και με συστηματική δουλειά η αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση και υλοποίηση σημαντικών υποδομών στην περιοχή».