Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κοινοπραξία Dimand -Premia Properties περνά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε (Alpha Bank ) με την ονομασία Skyline που αλλάζει άρδην τις ισορροπίες στην αγορά ακινήτων με την Dimand να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά όπως και η Premia Properties.

Πλέον η αγορά ακινήτων θα στρέψει το βλέμμα της στις κινήσεις της Dimand, αφού μέσα από το Skyline θα αποκτήσει περισσότερα ακίνητα εκ των οποίων ο κύριος όγκος είναι στην περιοχή της Αττικής.

Το χαρτοφυλάκιο εμφανίζει ακίνητα σε όλη την Ελλάδα όπως και σε τουριστικές περιοχές.

Πρόκειται για ακίνητα υψηλής αξίας εκ των οποίων περισσότερα από 80 μπορούν να δημιουργήσουν μια ακόμη ΑΕΕΑΠ προς αξιοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν ακίνητα ιστορικής αξίας μέσα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως είναι σε άριστη κατάσταση.

Αξιόπιστες πηγές λένε ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα της Dimand για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της το επόμενο διάστημα βάζοντας ψηλά τον πήχη.

Ειδικότερα η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική της Alpha Bank Α.Ε. ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει η Alpha Bank A.E. για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων (εφεξής η «Συναλλαγή Skyline»), ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand / Premia Properties.

Η συναλλαγή Skyline αφορά περίμετρο ακινήτων αξίας περί τα 500 εκατ.

Στην περίμετρο περιλαμβάνονται ακίνητα στα οποία το νέο σχήμα σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την επανατοποθέτηση τους στην αγορά (re-development), ακίνητα εισοδήματος (yielding) καθώς και ακίνητα που προορίζονται για πωλήσεις στην αγορά (trade).

Μέσω της συναλλαγής, ο Όμιλος της Alpha Bank επιδιώκει την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σε μία περίοδο που η αγορά ακινήτων διατηρεί την ισχυρή της δυναμική, και, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ ενός στρατηγικού επενδυτή όπως η κοινοπραξία Dimand / Premia Properties και της Alpha Bank, να δημιουργήσει μια ηγέτιδα επενδυτική εταιρία στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.

Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία – σε συνέχεια του μετασχηματισμού της και της απορρόφησης της επίσης θυγατρικής Alpha Real Estate Management and Investments θα έχει κεντρικό ρόλο στην αξιοποίηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του νέου σχήματος.

Με τον συγκεκριμένο μετασχηματισμό η Τράπεζα επιδιώκει την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, την επίτευξη υπεραξίας από τις λειτουργικές συνέργειες των 2 θυγατρικών και, τελικά, την δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση, PM/FM κλπ),

Ο μετασχηματισμός της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε σε αμιγώς εταιρία παροχής υπηρεσιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.