Μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής για την οριστική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, ξεκινά με χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής.

Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του δημάρχου Φυλής Χρ. Παππού και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της ανατολικής λεκάνης της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στη σημασία του έργου και στην προτεραιότητα της Περιφέρειας για στοχευμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτες περιοχές επισήμανε «Με στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους της Αττικής, θωρακίζουμε τις πόλεις μας απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική κρίση και ενισχύουμε τις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χρ. Παππούς, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το αντιπλημμυρικό έργο που «θα μεταβάλει καθοριστικά τις συνέπειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών».