Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι επενδυτές που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα ξέρουν ότι είμαστε μια χώρα έτοιμη να τους βοηθήσει να κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών, και ρυθμίζει θέματα στο Ελληνικό, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η εντολή που πήραμε είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική, για τις επενδύσεις, χώρα. Αυτή είναι η εντολή που πήραμε. Εμείς δεν πήγαμε στις εκλογές του 2019, λέγοντας ότι τα θέλουμε όλα στο Δημόσιο. Εμείς είπαμε ‘δώστε μας εντολή να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις’, ‘δώστε μας εντολή να πάει καλά το Ελληνικό’, ΄δώστε μας εντολή να πάει καλά το θέμα της Eldorado Gold’, ‘δώστε μας εντολή να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα’. Αυτή την εντολή ζητήσαμε και πήραμε την πλειοψηφία. Από την πρώτη ημέρα, λέμε ότι όραμα μας είναι η μετατροπή της Ελλάδας στην πιο φιλική, για τον επενδυτή, χώρα στην ΕΕ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και υπό το πρίσμα αυτό, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική νομιμοποίηση να φέρει όσες τροπολογίες χρειαστούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτού του έργου για να λύνονται προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν. «Σας το λέω από το τώρα, για να μην στενοχωριέστε. Όσες τροπολογίες χρειαστούν θα κατατεθούν, για να γίνει το έργο και να έχει επιτυχία», είπε ο υπουργός που υπογράμμισε όμως ότι το έργο θα προχωρήσει με τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος και με τα όρια που θέτει η εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.

Νωρίτερα, οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλου για συγκέντρωση υπερεξουσιών από τον υπουργό Ανάπτυξης σε σχέση με ζητήματα της επένδυσης στο Ελληνικό, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος και απέρριψε κατηγορηματικά όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση και συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει, έστω τώρα, τον χαρακτήρα της επένδυσης, που είναι χαρακτήρας real estate.