Με την ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας στον Δήμο Ηλιούπολης, από 4 απορριμματοφόρα για τα βιοαπόβλητα, 1.177 καφέ κάδους και 50 εσωτερικής ανακύκλωσης και διαλογής, συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής οργανικών και ανακυκλώσιμων υλικών από την περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Τον νέο εξοπλισμό παρέδωσε στον δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Χατζηδάκη για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο πρόγραμμα διανομής στους δήμους της Αττικής. Αναφερόμενος στην αρμονική συνεργασία της περιφέρειας με τον δήμο, για την οποία δεσμεύτηκαν και οι δύο να συνεχίσουν στον τομέα της προώθησης της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια με τον στον σημερινό εξοπλισμό συμβάλει αποφασιστικά στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών να αυξηθεί το ποσοστό της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και τα επίπεδα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων στον δήμο. «Είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή, με τη δική της προσέγγιση και φιλοσοφία για το περιβάλλον, θα πετύχει άριστα αποτελέσματα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, η Πράσινη Περιφέρεια της ανακύκλωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.