Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έργα ανάπλασης ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ υλοποιεί, με ευρωπαϊκούς πόρους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, συνολικής έκτασης 37 στρεμμάτων, είναι σε φάση ολοκλήρωσης έργα βελτίωσης πρασίνου, διευκόλυνσης κίνησης πεζών και ΑμΕΑ, διαμόρφωσης μονοπατιών, εγκατάστασης φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και τοποθέτησης νέων καθιστικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις εργατικές κατοικίες επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συνοδευόμενοι από την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Βασίλη Μανωλόπουλο.

“Στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης υλοποιούμε ένα έργο πνοής, ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, που είναι πάνω από 25.000”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. “Το έργο έχει μπει σε φάση ολοκλήρωσης και η περιοχή αναβαθμίζεται ουσιαστικά, αποκτώντας μάλιστα υποδομές, που έλλειπαν επί χρόνια”, επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου.

Οι κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος, επισκέφτηκαν ακόμη ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους Αμπελόκηπους και αφορά στην ανάπλαση της αυλής του 4ου Γυμνασίου.