Πηγή Εικόνας: uoc.gr

Η Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου και έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο διεθνών προδιαγραφών αμφιθέατρο – συνεδριακό κέντρο, σύμφωνα με τον βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, αύριο αναμένεται η έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) τροποποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου “Εγκαταστάσεις φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου”.

Όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης «…μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, διασφαλίζεται ότι πέρα από την κατασκευή συγχρόνων φοιτητικών κατοικιών, η Πανεπιστημιούπολη θα αποκτήσει ένα πρότυπο αμφιθέατρο – συνεδριακό κέντρο ορόσημο για ολόκληρη την Κρήτη, όπως χαρακτηρίζεται, που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των σχολών του Ρεθύμνου και στην ουσιαστικότερη αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία». Το έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη πρυτανεία έρχεται, σύμφωνα με τον βουλευτή Ρεθύμνου, να προστεθεί στην ήδη πετυχημένη και βραβευμένη ευρωπαϊκή και εθνική προσέγγιση για την κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ. «Ο διαγωνισμός για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προϋπολογισμού 207 εκατ. ευρώ, είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα σε αντίστοιχα έργα σε εθνικό επίπεδο, με εξασφαλισμένη πλέον χρηματοδότηση με την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης γνωστοποιώντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του με τον γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ. Ορέστη Καβαλάκη «…υπάρχει εξέλιξη σχετικά με την ωρίμανση των διαδικασιών αναφορικά με το έργο ΣΔΙΤ για τα Πειραματικά σχολεία, το Μουσικό σχολείο και τις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ανάγκες του Ρεθύμνου σε υποδομές».