Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 έως και τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2022 τουλάχιστον…

 

Η ΚΥΑ εξειδικεύει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας με φόντο την εκτόξευση των κρουσμάτων στη χώρα.

 

Δείτε Εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ

 

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική.

 

Ειδικά και μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 2 το πρωί, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

 

Στην ΚΥΑ περιλαμβάνονται λεπτομέρειες και μέτρα που εξειδικεύουν τις απαγορεύσεις και δεν είχαν ανακοινωθεί στην αρχή, όπως για παράδειγμα η πλήρης απαγόρευση εκδηλώσεων – πάρτυ κλπ σε σκάφη-γιωτ-πλοια κλπ

 

Γενικά, από σήμερα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

 

Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα λειτουργούν έως τα μεσάνυχτα, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει η εστίαση και διασκέδαση, μένοντας ανοικτή έως τις 2 το πρωί.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ απαγορεύεται η μουσική.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στα γήπεδα προβλέπεται περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Καθιερώνεται τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ γίνονται πιο αυστηροί οι όροι των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.