Πηγή Εικόνας: https://www.premia.gr

Ψηλά τον πήχη έχει θέσει η Premia όσον αφορά την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, η εταιρία επιδιώκει η αξία των ακινήτων της να ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ενώ στοχεύει σε Ενεργητικό ύψους 300 εκατ. ευρώ σε μία τριετία. Σύμφωνα με την Premia, oι επενδύσεις της επικεντρώνονται στους κλάδους του logistics, big-boxes & κοινωνικού real estate, ενώ εστιάζει σε ακίνητα παραγωγής εισοδήματος (Core / Core plus) και σε αποδόσεις άνω του 7%. Επίσης, τα ακίνητά της μισθώνονται σε φερέγγυους ενοικιαστές, ενώ διαθέτουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια ενοικίασης που παράγουν σταθερές χρηματοροές.

Σήμερα, η εταιρία, που εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 61 εκατ. ευρώ, έχει συνολική περιουσιακή βάση 114 εκατ. ευρώ, διαθέτει πέντε ακίνητα παραγωγής εισοδήματος, τέσσερα για μελλοντική ανάπτυξη (οικόπεδα) και 10 σχολεία ΣΔΙΤ.

Η εταιρία θα πραγματοποιήσει μέσα στον Ιούλιο την τρίτη, κατά σειρά, Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), έως 75 εκατ. ευρώ στην τιμή των 1,44 ευρώ ανά μετοχή. Στόχος της διαδικασίας είναι να αυξηθεί η ευρεία διασπορά (free float) με είσοδο νέων μετόχων, με την εισηγμένη να επιδιώκει την μετατροπή της σε εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Η ΑΜΚ, ύψους 75 εκατ. ευρώ, θα προέλθει από εισφορά σε είδος που αντιστοιχεί σε επτά ακίνητα αξίας 23,6 εκατ. ευρώ και δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 3,9 εκατ. ευρώ που έχουν εκδοθεί από την Premia. Θα στηριχθεί και σε εισφορά μετρητών έως 47,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, ο βασικός μέτοχος, η σουηδική Sterner Stenhus έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει με περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ 40 εκατ. ευρώ θα αντιστοιχούν στη δημόσια προσφορά της οποίας τμήμα θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση. Με το Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ να έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εκτιμάται ότι η απαιτούμενη έγκριση θα ληφθεί στις αρχές Ιουλίου, ενώ εκτιμάται ότι η διαδικασία θα λάβει χώρα μέσα Ιουλίου.

Τέλος, η εταιρία εξετάζει την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ.