Το πρόγραμμα «JA Start Up» είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για ένα διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν στον Εθνικό Τελικό παρουσιάζουν την ιδέα τους (Pitching) και περνούν από συνέντευξη από την κριτική επιτροπή. Και φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Εθνικός Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 28 Μαΐου, με συνδέσεις από τα σπίτια των φοιτητών, των κριτών και των προσκεκλημένων.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Enterprise Challenge του JA Europe, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Λιθουανίας.