Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου και θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο μέχρι 50.000 ευρώ , για δέκα κατηγορίες βραβείων,

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Elevate Greece, να έχουν τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους και ελάχιστο κύκλο εργασιών 100.000 ευρώ το 2020 (μόνο για μία κατηγορία, για την καλύτερη νεοφυή επιχείρηση της χρονιάς το όριο του βραβείου σχετικά με τον ελάχιστο κύκλο εργάσιμων θα είναι τα 200.000 ευρώ).

Η αξιολόγηση θα γίνει από τρεις ανεξάρτητους αξιολογητές για 10 κατηγορίες βραβείων και η πρώτη τελετή βράβευσης, των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, θα γίνει φέτος, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι κατηγορίες των βραβείων αφορούν στην ταχύτερα ανερχόμενη, κοινωνικής συνεισφοράς, περιβαλλοντικού αντίκτυπου, ανάπτυξης και εξωστρέφειας, γυναικείας επιχειρηματικότητας, αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης βιομηχανικής επανάστασης, επιχείρηση από το οικοσύστημα (θα την βραβεύσουν οι άλλες επιχειρήσεις του Elevate Greece) και τεχνοβλαστός της χρονιάς.